Индустрија новости

Технологија за печат со топла фалсификување

2020-04-16


Тоа е фалсификување преса изведена над металната температура на рекристализација, нашата фабрика користи ваков вид технологија во производство на месинг вентил, месинг од месинг, месинг-градинарски прскалки и така натаму. . Со зголемување на температурата, може да се подобри пластичноста на металот, што е погодно за подобрување на внатрешниот квалитет на стварта и го отежнува пукањето.

Високата температура може да ја намали и отпорноста на деформација на металот и тонажата на потребната машина за фалсификување.

Сепак, постојат многу процеси на топло фалсификување, прецизноста на металниот дел е слаба, површината не е мазна, а простемите се склони кон оксидација, декарбуризација и горење. Кога метаписот е голем и густ, јачината на материјалот е висока, а пластичноста е мала (како што се тркалање на екстра дебели плочи, должина на влечење на челични шипки со висок јаглерод, итн.), Се користи топло ковање.






We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept