Индустрија новости

Дали бакарот ќе рѓосува? Зошто вентилите за спојување на водоводните цевки се направени од бакар?

2022-04-26

Експерт воМесинг градинарско црево - Yuhuan Golden-Leaf Valve Manufacturing Co., Ltd.денес ќе ве запознае Дали бакарот ќе рѓосува? Зошто вентилите за спојување на водоводните цевки се направени од бакар?
Нашата серија производи претставени одDuty Brass 4 Way Hose Manifold Hose Pipe Adapterстанаа индустриски модели и ја освоија љубовта на купувачите ширум светот!
Зглобовите и вентилите на водоводните цевки користат бакар бидејќи бакарот се става по H во табелата за активности на металната низа, бакарот нема да 'рѓосува и има добра еластичност и еластичност. Железото лесно се рѓосува, а бакарот не оксидира на сув воздух.
Бакарна водоводна цевка е еден вид бакарна цевка, која е изработена од висококвалитетен црвен бакар. Бакарни водоводни цевки и фитинзи за цевки се најдобриот избор за водоснабдување, снабдување со гас и цевководен систем за греење.
Внатрешниот ѕид на бакарната водоводна цевка е мазен и нема да рѓосува и лушпи по долготрајна употреба, што може да го избегне примарното загадување на водата, да ја намали загубата на вода, да ја намали потрошувачката на топлинска енергија и да го инхибира растот на бактериите во цевководот.
Подолго, има посилни предности од другите традиционални водоводни цевки.
From the perspective of health and health, copper can be said to be a red metal with a green face. Copper can inhibit the growth of bacteria and keep drinking water clean and hygienic. Boiling water in a copper pot to make tea is a method of health care in the ancients.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept