Индустрија новости

Спецификација на алуминиумското црево за наводнување

2022-02-11
1) . хигиенско извршување нафитинг на месинг градинарско црево
Висококвалитетните материјали за водоводните цевки нема да го загадуваат снабдувањето со вода и нема да предизвикаат проблеми како што се „црвена вода, сина вода и скриена опасна вода“, што ги исполнува барањата „здравјето на прво место“.

(2) . животниот век на производот нафитинг на месинг градинарско црево
Животот на производот е клучот за економските перформанси. Ако производите од водоводните цевки и фитинзите за цевки не можат да одговараат на животниот век на зградите, тоа ќе им донесе на потрошувачите повеќе од 10 пати од првата инвестиција на водоводни цевки (главно губење на материјали за украсување повеќекратно), а исто така може да предизвика губење на семеен имот и зголемување на трошоците за одржување. Висококвалитетните материјали за водоводните цевки не треба да се одржуваат за време на работниот век на зградата.

(3) Material strength of фитинг на месинг градинарско црево
Статистиката покажува дека повеќе од 60% од истекувањето на водоводните цевки е предизвикано од надворешни сили. Како што се: удар од надворешна сила, влез на железни клинци итн. Затоа, јачината на материјалот е клучен индекс на висококвалитетните материјали за водоводни цевки и игра важна улога во безбедното користење на материјалите од водоводните цевки. Недоволната цврстина на материјалот на водоводната цевка е главниот фактор за загуба на имотот на семејството.

(4) . отпорност на корозија
Материјалите за водоводните цевки мора да имаат добра отпорност на корозија. Тоа главно вклучува: отпорност на корозија на вода, отпорност на корозија на вода, отпорност на корозија на воздухот итн. Корозијата е вториот фактор на истекување на водоводната цевка, но таа е првиот фактор што предизвикува загадување на водоводните цевки.

(5) . економски перформанси
The economic performance of water pipe can not be measured by the first investment, because it is a product with "small investment and large loss". Long life, maintenance free and no loss are the key to the economic performance of water pipes. The first investment of water pipe can only rank fourth in its economic factors. It is consumers who suffer from the first investment to measure the economic performance of water pipes.
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept