Индустрија новости

Како да изберете и користите комплет црева за брз приклучок од 5 парчиња месинг со навој

2021-07-06

Комплет црева за брз приклучок од 5 парчиња месинг со навоје вашиот добар избор.За правилниот избор на брзи конектори
1. Одредете го зглобот според видот и температурата на течноста. Видот и температурата на течноста имаат големо влијание врз квалитетот на зглобот, затоа изборот треба да се прилагоди на локалните услови. Ако течноста е воздух, можете да изберете брза спојка направена од челик. Ако течноста е течност, можете да изберете брза спојка изработена од месинг или нерѓосувачки челик.
2. Изберете го соодветниот спој според притисокот на течноста. Притисокот на течноста е исто така клучот за изборот на брзи спојки од нерѓосувачки челик. Отпорот на притисок на зглобовите од различни структури е различен.
Правилна употреба на брзи конектори
1. Conditions. Humidity, dust and susceptibility to corrosion in the working environment have a great influence on the use of the joint. Before use, we should select the appropriate quick coupling based on the characteristics of the type, body material, and sealing material of the stainless steel quick coupling.
2. Инсталација. Одредете го типот на зглобот според големината на волуменот на течноста, а во исто време треба да биде опремен со цевки со соодветна форма и големина. Проверете дали избраната нишка за поврзување со брз конектор мора да биде иста. Кога за време на употребата се појавуваат конектори од различни марки, најдобро е да користите иста марка женски и машки конектори заедно. Ако морате да користите вкрстена употреба, ве молиме консултирајте се со добавувачот на производот пред работа Техничкиот персонал, откако ќе го потврдите, користете го.
3. Користете. Брзите спојки не треба да ја надминуваат максималната граница на работен притисок во работни услови, а температурата, влажноста и подложноста на корозија на работната средина исто така треба да се контролираат во опсегот на употреба. Не ги оштетувајте брзите спојки намерно. За проблематичните спојки треба да најдете професионални техничари кои навреме ќе ги поправат. Не расклопувајте ги по желба.
Комплет црева за брз приклучок од 5 парчиња месинг со навоје вашиот добар избор.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept