Вести за компанијата

Како се произведува ПВЦ црево?

2021-06-23

Како се произведува ПВЦ црево? Цревото содржи голема количина пластификатор и некои стабилизатори и други состојки, а има неколку чекори што треба да се поминат за време на производството.

Најпрво се подготвуваат сите материјали за изработка на ПВЦ црево, а соодветната тежина се одредува според рецептот. Подготвените материјали сипете ги во месење по одреден редослед. Точниот редослед е: ПВЦ смола, пластификатор, стабилизатор, лубрикант, боја. Генерално, материјалот треба да се меси 45 до 50 минути на температура од 100 до 110 степени Целзиусови за да се отстрани материјалот.

Потоа можете да гранулирате, во процесот на гранулација на ПВЦ црево мора да обрнете внимание на контролата на температурата, највисоката точка на температурата на материјалот не е пониска од степенот на топење на материјалот, но исто така одржува пониска од температурата на истиснување калапи.

Next, the transparency of the hose is closely related to the forming temperature, so grasp the forming temperature is the key, the temperature is slightly higher, the transparency of the PVC hose will be relatively high.  

Следно е влечење, брзината на влечење и брзината на ладење ќе влијаат на транспарентноста на цревото, брзината на влечење е малку поголема, брзината на ладење е поголема, транспарентноста на цревото ќе биде поголема.

По завршувањето на влечењето, намотката се тркала и се пакува, а откако ќе се помине проверката на квалитетот, готовото ПВЦ црево е завршено и подготвено за продажба.

The above content is today to share the PVC hose production process, understand how the PVC hose is produced, then some of its quality can also have a certain understanding, at the time of purchase can more clearly understand and respectively advantages and disadvantages.  





We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept