Индустрија новости

Совети за дневно одржување за вентили

2021-06-10
Навентил should be placed in a ventilated and dry privilege, and the two ends of the valve should be blocked. Both pneumatic ball valves and pneumatic butterfly valves need to keep drying.
Ако времето е зачувано, треба редовно да се проверува, да се чисти редовно чистење и маслото да се нанесува по чистењето.
По инсталацијата, ние исто така мора да провериме дали вентилот работи и старее. Главните ставки вклучуваат:
Абење на површината за заптивање; скала нишка носат навентилстеблото и матичниот орев; дали филерот е истечен, ако има оштетувања, треба навреме да се замени; по инсталирањето на тестот на вентилот, треба да се изврши тест за перформансите на заптивањето.
Вентилот, исто така, редовно вбризгува маснотии во маслото, со цел да се користи подолго време, овозможувајќи му на вентилот да игра нормална функција и може да го зголеми работниот век.
Кога вбризгувате масло, не го игнорирајте квалитетот на маснотиите, квалитетот на маслото е многу важен, но некои масла не само што го штитатвентил, но може да има несакани ефекти, па затоа при изборот на маснотии, обидете се да изберете подобро масло. Кога маснотиите се вбризгуваат во вентилот, треба да се инјектира според различни големини и упатства на вентилите и може да се пресмета според големината навентил, потоа се пресметува, а потоа инекција инекција.
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept