Индустрија новости

Карактеристики на градинарски прскалки за наводнување

2020-09-24
1. Поставувањето на опремата за наводнување со посипување нема да влијае на одржувањето на тревникот. Тревниците бараат редовно косење, заштита на растенијата, ѓубрење и сл., кои често се прават механички. Затоа, покрај специјалниот закопан тревник треба да се избере и внимателно треба да се изврши и изградба за да се избегнат конфликти со механичката работа на тревникот.
2. Equipment selection and pipe network layout should adapt to the planting mode of lawn.Due to the need of landscape, many planting plots of lawns in landscaping are not in regular shape, such as golf courses, and sometimes different plots in the same project are scattered, which increases the difficulty of equipment selection and pipe network layout in sprinkler irrigation system.
3. Управувањето со наводнувањето треба да се комбинира со превенција од болести на тревникот. Многу болести на тревникот, особено габични заболувања, се тесно поврзани со површината на листовите на тревникот и влажноста на почвата. Во управувањето со наводнувањето, многу е важно да се воспостави разумен систем за наводнување, вклучително и циклус на наводнување. време на наводнување, времетраење на наводнување итн., за контрола на болестите на тревниците.
Системот за наводнување со прскање не само што треба да ги задоволува потребите за вода на тревникот, туку треба да внимава и на ефектот на пејзажот и околината.Добро дизајнираната прскалкасистемот за наводнување, преку правилен избор на главата на прскалката и распоредот на точките за прскање, не само што може да ги задоволи потребите за вода од тревникот, туку и да формира вододинамичен пејзажен ефект за време на наводнувањето.
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept