Индустрија новости

Карактеристики на автоматско наводнување со попрскување при уредување

2020-09-11

(1) Real estate gardens are characterized by leisure, appreciation and beautification.The irrigation system should coordinate and cooperate with the existing landscape, which should not only meet the needs of lawn, small shrub and tree growth, but also be ornamental and have good landscape effect.

(2) Градинарскиот зелен простор обично има неправилна форма според карактеристиките на дизајнот на градината, а со цел да се разубават различни структурни слоеви, високи и ниски дрвја, високи и ниски грмушки и тревници, како и додавање на скици и пејзажни камења. Затоа, носи одредени потешкотии при дизајнирањето и конструкцијата на наводнувањето со прскалки. Дизајнот на наводнување со прскалки треба сеопфатно да го земе предвид тврдиот и мекиот дизајн на пејзажот.

(3) Периодот на градба за поголем дел од уредувањето на недвижностите е краток, така што е тешко да се исполнат барањата за одржување на новозасадените зелени садници со традиционални методи на одржување. Наместо тоа, тоа е штетно, бидејќи премногу наводнување може да доведе до неефикасно дишење на корените на растенијата. грмушки и тревници кои штотуку се засадени.

(4) Заштедете вода. Традиционалното вештачко наводнување не мора да има ефективни ефекти поради неговата голема потрошувачка на вода. Водата што се исфрла со наводнување со посипување беше фина или атомизирана и имаше добар ефект врз апсорпцијата на листовите на растенијата.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept