Индустрија новости

Adjust spray Angle

2020-08-25

Прилагодување на прскањето Аголот на главата на прскалката е важен дел од работата на системот за наводнување. По инсталирањето на новиотпосипетеr главата, потребно е да се потврди дали аголот на прскање на секоја прилагодлива глава на прскалката е поставен во правилниот опсег. А понекогаш децата или љубопитните луѓе го менуваат аголот на распрскувачот.

Во овој случај, аголот на прскање треба повторно да се прилагоди на правилната положба.

Обично сетот за излез на млазницата Аголот е 180 степени. Ако сакате да го зголемите аголот, држете го столбот за подигање на левата почетна точка и вметнете го шрафцигерот во отворот за прилагодување на вентилаторот за прскање. Свртете го шрафцигерот во насока на стрелките на часовникот со знакот плус за да го зголемите аголот .Секое целосно вртење го зголемува аголот за 90 степени. Ако сакате да го намалите аголот, свртете го спротивно од стрелките на часовникот за знакот минус. За секое целосно вртење спротивно од стрелките на часовникот, се намалува за 90 степени. Аголот на прскање на повеќето глави на прскалки е 40 до 360 степени .

Без разлика кога аголот на прскање е прилагоден на максималниот или минималниот агол, механизмот на менувачот на главите на прскалките ќе испрати „клик“. Кога ќе го слушнеме звукот, не можеме да го прилагодиме за да избегнеме оштетување на главата на прскалката.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept