Индустрија новости

Развојни карактеристики и трендови на индустријата за градинарски алатки

2020-07-27
(1) International manufacturing transfer, domestic manufacturers develop independent brand building With the increase in production costs, garden tool manufacturers in developed countries in Europe and the United States have changed their minds and transferred their production and manufacturing to developing countries. On the one hand, they build production bases in developing countries, such as STIHL, TTI, Komatsu, etc. In terms of cooperation with domestic manufacturers using OEM, ODM and other models, these cooperation models have created business opportunities for domestic garden tool manufacturers. When domestic manufacturers cooperate with foreign manufacturers, they carry out product quality management and production according to the requirements of the other party. Foreign manufacturers regularly inspect the production management process and product quality. This helps domestic manufacturers learn from the international advanced level. Improve the product development and production management capabilities of domestic manufacturers.

(2) Подобрете ја заштитата на животната средина на производите за градинарски алат Во последниве години, со глобалното затоплување и сериозното загадување на животната средина, луѓето посветуваат се повеќе внимание на заштитата на животната средина. Барањата на законите и регулативите за заштита на животната средина на различни земји за градинарски алат постепено се зголемуваат, како што се стандардите за емисии на Европската унија II и стандардите на ЕПА на САД. Развојот на градинарски алат има тенденција кон повисоки барања за заштита на животната средина.

(3) Потребите за изглед на производите за градинарски алат стануваат се повеќе диверзифицирани Со подобрувањето на животниот стандард на луѓето, потрошувачите претпочитаат убав и нов производ врз основа на заштита на животната средина и практичност при изборот на производи за градинарски алат. Производите за градинарски алат главно се користат за извоз во европските и американските земји, така што нивниот дизајн треба да ги исполнува естетските стандарди на Европјаните и Американците.


(4) Степенот на автоматизација и мултифункционалност на производите за градинарски алат е зголемен Со развојот на науката и технологијата, степенот на автоматизација на производите за градинарски алат продолжува да се зголемува. На пример, производите за бензинска пила имаат уред за автоматско сопирање, кој може да престане да ротира за многу кратко време, што ефикасно ја подобрува безбедноста при користењето на производот. Идните изгледи за развој на производите за градинарски алат се широки. Прво, со развојот на глобалната економија и подобрувањето на животниот стандард на луѓето, се зголемува побарувачката за здрава и добра животна средина и зелен живот. Производите за градинарски алат веќе им припаѓаат на развиените земји како Европа и САД. Суштински дневни потреби во семејството; второ, како што земјите во развој постепено посветуваат поголемо внимание на позеленувањето, тие ги зголемија своите инвестиции во општинските градини и изградбата на позеленување на автопатите, зголемувајќи ја побарувачката за градинарски алати и производи.
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept