Индустрија новости

Како да се користи тестерот за истекување на вакуум?

2020-06-23


vacuum leak tester

Како да се користивакуумски тестер за истекување?

Во врска совакуумски тестер за истекување, некои компании ќе го користат за тестирање на затегнатоста на воздухот на производите, додека други ќе го користат за тестирање на водоотпорност.
Тестер за истекување на вакуумглавно се користи за откривање на воздух затегнатост и тест за запечатување. Херметичкиот тест е главно за тестирање на херметичката состојба на производи од сите сфери на животот, за потсетување на ефикасноста и намалување на трошоците за работна сила.
Главно се користи во полуавтоматско или целосно автоматско откривање на затегнатоста на воздухот на сув компримиран воздух како медиум, надувување и притискање (или негативен притисок) на тестираното работно парче и одредување дали тече телото на надувување.
Откако ќе се отсечат работното парче и изворот на компримиран воздух, ако предметот за тестирање протекува, притисокот за тестирање мора да се промени. Она што сакаме да го измериме е оваа промена на притисокот. Со пресметување на промената на притисокот на измерениот предмет се заокружува доброто и лошото проценување на тестираниот производ на производната линија.
Тестер за истекување на вакуумсамо треба да се комбинира со тест-алатичката опрема, која може да се користи директно со поврзување на изворот на воздух и напојувањето. Вработените на производната линија треба само да го стартуваат копчето за стартување навакуумски тестер за истекувањеза да го завршите целиот процес на тестирање на затегнатоста на воздухот, а резултатите од тестот ќе бидат прикажани над детекторот за истекување на вакуум.


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept